top of page
  • Anje

Bijdragen met impact!

Bijgewerkt op: 18 sep. 2021

De scribing bij deze post maakte ik vorig jaar ergens rond deze tijd. Een blik op mezelf en mijn professionele ambities. Nu ik terugblik op 1 jaar 'leven met corona', dan valt het me op dat er het voorbije jaar in mij een groot verlangen ontstond naar impact. Impactvol in de wereld staan met de dingen die ik doe. Niet gewoon maar wat doen maar écht bijdragen. Ik zette de poorten open en er kwamen allerlei mooie dingen op mijn pad.


We deden heerlijke expert interviews vanuit de groepspraktijk 'Verbinding in Verlies', spraken met verliesexperten vanuit alle continenten. Tijdens de eerste lockdown bood ik probono scribing sessies aan voor iedereen die vast zat, ik noemde ze 'ontwarsessies'. De omzet van de verhuur in De Broeikas (de coöperatieve cowerkplek waarvan ik mede-oprichter ben) zakte naar nul euro (dat was even bibberen) en toch ontstond er een heerlijke nieuwe energie (het bruist!) die nu resulteert in een fonkelvers bestuur en een alsmaar groeiende community van cowerkers (synergie verzekerd!). En last but not least, mijn scribing skills werden opgepikt door UZ Gasthuisberg in Leuven. Sinds januari 2021 ondersteun ik er gedurende 1 dag per week de dienst kinderpsychiatrie.


Helping people see. Stilstaan bij wat is, achteruit blikken om vooruit te gaan. Ontwarren, ontrafelen. Vooral als de context complex is. Ik voel me gezegend met het werk dat ik doe en ben er omgeven door heerlijke mensen die écht stààn voor meerstemmigheid en nuancering. Of zoals An Hooghe, één van mijn collega's, altijd zegt: 'het leven is een én-én verhaal'.


Ik ben heel erg blij met deze nieuwe website (en het concept er achter) waar ik samen met een aantal professionals -niemand minder dan Anneleen Godemont, Marc Kockelkorn, Liesbet Fastenaekels en Ann Van Riet- aan sleutelde tot hij af genoeg voelde om mee naar buiten te komen. Het kan altijd beter, maar plots dan is het dan toch 'goed genoeg'. Het zal de energie van de lente zijn, die me naar buiten lonkt.


Bij deze zet ik me in de wereld als ontrafelaar. Benieuwd naar wat er komen gaat!


Voor al je moeilijke vragen, ingewikkelde vraagstukken en complexe issues. Laat maar komen. Ik ondersteun je graag.

Snelle schets gemaakt in het voorjaar van 2020. De omslag maken. Helping out society. Via ontrafelwerk voor individuen en organisaties.


-


Op zoek naar een paar extra ogen die meekijken naar jouw te-ontwarren-knoop? In je eigen leven of dat van je organisatie? Ik kijk er graag naar. Samen met jou.

Ontrafelwerk. Voor al je moeilijke vragen.

Comments


bottom of page