top of page
IMG_3866_edited.png

'Wie de gave van de verwondering heeft meegekregen of wie zich de kunst van het verwonderen eigen heeft gemaakt, verveelt zich niet gauw' - Caroline Pauwels
 

'Ik hou van complexiteit, van moeilijk, van ingewikkeld. Ik vind het heerlijk om er een weg doorheen te zoeken.'

Ontrafelaar?

Ontrafelen, dat doe ik met mijn hoofd, mijn hart en mijn handen.

Moeilijke vraagstukken vragen een 'out-of-the-box' benadering. Werk je in een school, ziekenhuis, zorginstelling of ngo dan kom je vaak in aanraking met complexe menselijke processen en ingewikkelde vraagstukken die niet zo makkelijk op te lossen zijn. Het is dan goed om een 'outsider' in te schakelen, die gedurende korte of langere tijd met jullie meekijkt. Zoek je zo'n 'outsider witness', dan ben je bij mij op het goede adres. Ik ben ontrafelaar en al tekenend visualiseer ik jullie vraagstuk waardoor helderheid ontstaat en jullie krachtig verder kunnen.

In welk soort van vragen bijt ik me graag vast?

Dat kan vanalles zijn maar ik focus graag op dingen die ook voor mezelf relevant voelen. Volgende thema's boeien me: moeilijk-mooie verhalen van mensen, maatschappelijk relevante vraagstukken omtrent zorg, onderwijs, milieubehoud, natuur, duurzaamheid, rechtvaardigheid, kunst. De gemeenschappelijke noemer van deze thema's is het impactvol en toekomstgericht bouwen aan een warme wereld. Dus, werk jij in een organisatie die bouwt aan een warme wereld dan kunnen we samen in zee!

Mijn trefzekere tools? Het zijn er 3!

1. De kracht van het visualiseren. Zichtbaar maken wat draait en niet draait. Via scribing, tekenend aanwezig zijn terwijl we praten. Ik teken. Snel. En vat de essentie.

2. De gave van het luisteren. Deep listening, openstaand voor de woorden die nog moeten geboren worden. Ze hangen in de ruimte, in het gesprek en ik vang ze voor je op. Ik luister. Diep.

3. Het rotsvaste geloof in wonderen. Vanuit een heel diep weten en een vurig enthousiasme ben ik haast onafgebroken in contact met de stuwende kracht van het leven. Ik geloof. Vurig.

‘Ik hou van moeilijke vraagstukken. Het is heerlijk om erin te duiken en samen te zoeken hoe we er onze weg in vinden. Op een gegeven moment trekt de mist op en wordt het pad zichtbaar. Zalig is dat.’
bottom of page