BosScène

We willen impact. Vooruit!

Het stroomt niet. Er hapert iets.

Dit vraagstuk is veel te ingewikkeld.

Kon er maar iemand met ons meedenken.

Welk vraagstuk krijgt jouw organisatie niet opgelost?
Met welk probleem worstel jij al veel te lang?

Ontrafelaar?

Je hebt echt al vanalles gedaan om het op te lossen.

'Ik heb al keiveel raad gevraagd en het wordt alleen maar erger. En ik begin te denken, voor dit probleem is er gewoon geen oplossing. Het ligt vast aan mij. Ik krijg het niet gefixt. Toch niet alleen.'

Welnu, dan ben je op het goede adres want ik ben professioneel ontrafelaar. Ik hou van moeilijk, van ingewikkeld, van puzzelen en help je graag om het kluwen waarin je vast zit -persoonlijk, professioneel, artistiek, organisatorisch of financieel- te ontrafelen. Ik help je met je moeilijke vraagstukken, de dingen waar je al lang mee worstelt en die maar niet opklaren. Moeilijk vragen dus waar je al even mee rondloopt en waar je alleen niet uit geraakt. Mijn expertise is de ontrafelkunde, de ophelderkunst. Graag bied ik mijn diensten aan als jouw onbevangen immer-benieuwde ontrafelaar.

Welk soort van vragen los ik allemaal op?

Vanalles eigenlijk: persoonlijk (vastlopen in mijn patronen, de weg niet zien), professioneel (mijn droom uitbouwen als zelfstandige, van job veranderen of niet, wat houdt me tegen om écht mijn ding te doen, ik wil impact maar ik heb geen focus, ik wil vooruit maar het gaat te traag), artistiek (ik wil een boek schrijven maar ik begin er niet aan, ik wil tentoonstellen maar het komt er niet van), organisatorisch (ik wil een horizontaal organogram, het werk is slecht verdeeld, het zijn altijd dezelfde die het werk doen) en financieel (crowdfunding, coöperatie oprichten, aandeelhouders vinden, financiële campagne, cocreatiewerk).

Mijn trefzekere tools? Het zijn er 3!

1. De kracht van het visualiseren. Zichtbaar maken wat draait en niet draait. Via scribing, tekenend aanwezig zijn terwijl we praten. Ik teken.

2. De gave van het luisteren. Deep listening, openstaand voor de woorden die nog moeten geboren worden. Ze hangen in de ruimte, in het gesprek en ik vang ze voor je op. Ik luister.

3. Het rotsvaste geloof in wonderen. Vanuit een heel diep weten en een vurig enthousiasme ben ik haast altijd in contact met de stuwende kracht van het leven. Ik geloof.

‘Ik hou van moeilijke vraagstukken. Vaak gaan we die uit de weg, maar als we dat niet doen en er gewoon mee aan de slag gaan, trekt de mist op en wordt het pad weer zichtbaar. Heerlijk is dat. Lekker licht en fris.’