IMG_0732.jpeg
Maatwerk voor organisaties
en bedrijven

 

Als organisatie of bedrijf kan ik je bijstaan voor het ophelderen van je complexe vraagstukken. Ik ontwar het geheel, spreek met alle betrokken partijen, samen bouwen we aan een heldere tekst in klare taal, dat kan dienen als basis voor een folder, een webpagina, een subsidiedossier, een project of een heuse campagne. Think big. Think impact.

We laten het gewoon stromen!

 

Hoe pak ik dat juist aan? Lees het hieronder.

01/

Mist & Verwarring //

Scherpstellen van de vraag           

In deze eerste fase is er vaak verwarring is het geheel nogal chaotisch. Je weet wel wat er moet gebeuren en waar je graag naartoe wil maar de weg ernaar toe is niet duidelijk en er is best ook nog wel wat werk te doen. Werk dat je niet helemaal alleen wil doen. Je voelt dat het goed is dat er iemand meekijkt van buitenaf die het project mee vasthoudt. We gaan samen in gesprek, maken de vraag helder, bekijken waar we naartoe willen. De mist trekt al wat op. Het wordt al iets duidelijker. Het doel, de vorm, de termijn.

 

We schrijven een nieuw verhaal!

02/

Complexiteit & Helderheid //

Analyse van het probleem

Vanuit de chaos gaan we op zoek. We verkennen het vraagstuk waar jouw organisatie voor staat. We brengen alle facetten in kaart en onderzoeken alle lagen die met de vraag te maken hebben. Daarnaast gaan we ook op zoek naar grenzen en afbakening. Wat hoort bij jouw vraagstuk en wat niet? We ontrafelen het geheel, de chaos trekt stilaan weg.Vervolgens gaan we alle elementen ordenen en structureren zodat er helderheid ontstaat. We scheiden het kaf van het koren. We tekenen een kaart uit en gaan samen op pad. Het geheel wordt overzichtelijk. De weg wordt zichtbaar. We stellen ons een doel en maken een tijdslijn op.

 

Met de deadline in het vizier, gaan we er voor, samen!

03/

Cocreatie & Actie //
Uitwerken van een plan van aanpak

Nu het duidelijk is waar we naartoe wandelen, staan we stil bij het plan van aanpak. Hoe gaan we in de richting van het doel? Je gaat zelf aan de slag en we schakelen ook andere professionals in als dat nodig is. Ik begeleid je in het zetten van de nodige stappen en hou samen met jou de eindbestemming in het oog. Samen bewandelen we het uitgestippelde pad. We stemmen onze route voortdurend af op wat er nu nodig is. Ernstig maar ook licht, met ferm wat humor erbij.

 

Plezant onderweg zijn, in de richting van het doel!

04/

Zichtbaarheid & Impact //
Iets tonen aan de wereld

Na al het werk achter de schermen is het tijd stilaan rijp om naar buiten te komen met jullie project. De wereld mag het zien. Hoe we jouw ‘ding’ tonen aan de wereld, dat bepalen we samen. We gaan  resoluut voor impact. We willen écht zichtbaar zijn. En dus staan we ook stil bij hoe het voor jouw organisatie voelt om zichtbaar te zijn. In de spotlight staan! Als persoon, als organisatie, als bedrijf.

 

The sky is the limit, als je het maar gelooft!

05/

Verankering & Vieren //

Stilstaan bij wat was en wat komt

In deze belangrijke laatste stap verankeren we het nieuwe! Dit doen we via een afrondend ritueel dat we samen creëren. We maken er een speciaal moment van. We blikken terug en kijken vooruit. We staan stil bij waar we nu staan, vieren onze cocreatie en wat we samen in de wereld zetten. Op die manier ontstaat er een anker in ruimte en tijd. Daarnaast hebben we het ook over de toekomst en wat die zal brengen aan nieuwe vragen en nieuwe wendingen, want nieuwe paden, die ontstaan al wandelend. Ook Rome werd niet op één dag gebouwd.

Feest

‘Puzzelen tot het helder wordt. Niet stoppen tot het klopt.’

 

Je probleem eindelijk beu? Zin om er tegenaan te gaan? Hoe gaat dat in zijn werk?

Heel simpel eigenlijk. Je mailt me met je vraag en ik bekijk wat ik voor je kan doen. We zetten ons samen via zoom voor een kennismakingsgesprek. Ik probeer zicht te krijgen op je vraag en zie wat ik voor je kan doen. Daarna bezin ik me wat, ik fiets wat rond met je vraag en als ik zie hoe we het kunnen aanpakken, doe ik een voorstel voor een traject. Ik plak er een prijs op en een termijn. Ik stuur je een mail met mijn voorstel. Jij denkt er wat over na en dan beslis je: ja, nee of nu nog niet. Zo gaat dat ongeveer.

Ontrafeltraject

 

De prijs wordt bepaald na overleg.


Inbegrepen: alle materiaal, scribings, postzegels, omslagen, papier

Omkadering: beschikbaarheid via mail, open whatsapp-lijn, feedback op documenten

Betaling: eenmalig of 3 schijven, via factuur

Termijn: samen te bepalen (3-9 maanden)
Tempo: dat bepalen jullie zelf