top of page
IMG_3021_edited.jpg
Scribing voor ngo's en gamechangers
Think big. Act surprisingly brilliant.

 

Ik kan jouw organisatie bijstaan in het ophelderen van jullie complexe vraagstukken, zowel inhoudelijk als people-related. Ik ontwar het geheel, spreek met de betrokkenen, samen ontwikkelen we een heldere aanpak. Out of the box. Verrassend. Think big. Act surprisingly brilliant.

Vanuit mijn professionele ervaring als sociaal ondernemer en het coöperatief ondernemen kan ik jullie stimuleren tot het zetten van een volgende stap. Next level.

We laten het stromen!

 

Mijn benadering? Lees het hieronder.

‘Puzzelen tot het helder wordt. Niet stoppen tot het klopt.’

 

Klaar om aan de slag te gaan met een 'outsider witness'? Zin om samen aan de slag te gaan? Hoe gaat dat in zijn werk?


Heel eenvoudig. Je mailt me jullie vraag en we bespreken het via een kennismakingsgesprek. Ik probeer zicht te krijgen op de vraag en zie wat ik voor jullie kan doen. Daarna doe ik een voorstel voor een traject. Ik plak er een prijs op en een termijn. Ik stuur jullie een mail met mijn voorstel.

Ontrafeltraject

 

Geen twee trajecten zijn dezelfde. De prijs wordt bepaald na overleg.

Inbegrepen: alle materiaal, scribings, transport

Omkadering: flexibele beschikbaarheid via mail, open whatsapp-lijn, feedback op documenten

Termijn: korte of langdurige samenwerkingsverbanden, als freelancer
 

Getuigenis

 

'Jouw meerwaarde was dat je alles gehoord hebt, al die plannen en die dromen, en daar zeer snel een lijn in gekregen hebt, een soort van structuur, een plan. Je hebt die wirwar van ideeën uit mekaar gehaald, de delen naast mekaar gelegd en terug ineen gezet. Zonder onderdelen overboord te kieperen, omdat die het bijvoorbeeld ingewikkeld zouden maken. Daardoor bleven ook alle partners aan boord. Je durft groot te denken, zelfs al op het moment waarop er nog geen geld was om het project te realiseren. Ik heb ook nooit het gevoel gehad dat je het ‘overnam’, dat maakte de samenwerking ook goed en heel aangenaam. En je bent enthousiast en dat slaat over.'
 

Katrien Boogaerts, Kunstwerkt vzw

081B75FF-EBDA-4EFF-AD4C-DF73035C16DB.jpg

Werkwijze

 

1. Luisterend aanwezig zijn

Tekenen terwijl mensen praten, vereist een diepe vorm van luisteren. Deze kwaliteit van luisteren zorgt ervoor dat mensen zich gehoord en erkend voelen.

Luisteren, kijken en zien. Inzicht ontstaat.

 

2. Schoonheid toevoegen

Complexe vraagstukken voelen vaak aan als chaos en mensen tasten in het duister. Het toevoegen van kleur, verhoudingen, textuur en beeld zorgt voor een nieuwe laag waardoor het vraagstuk verteerbaar verteerbaar wordt.

Schoonheid als valoriserend middel.

 

3. Zijn en doen in balans

Effectieve actie kan pas ontstaan wanneer zijn en doen zijn afgestemd op elkaar. Scribing zorgt voor integratie van alle stemmen en tonaliteiten waardoor vanuit gemeenschappelijk en voorschrijdend inzicht kan gehandeld worden.

Impact wordt mogelijk.

 

4. Eerst kijken, dan zien

De visuele echo's die ontstaat zorgen voor afstand en betrokkenheid. De ideeën die ontstaan in ons denken en voelen worden zichtbaar gemaakt waardoor een een document ontstaat waar mensen naar kunnen kijken. Na het kijken komt het zien. Dan het in-zicht.

Diep inzicht leidt tot transformatie. Daarna komt innovatie.

 

5. Stilstaan bij wat is, was en komt

Terugblikken om vooruit te gaan. Herhalen, hernemen, itereren. In een circulair proces verdiepen we. En we vieren onze cocreaties.​

Feest.

bottom of page