top of page
IMG_6948_edited.jpg
Scribing voor onderwijs en zorg

Krachtige interventies

 

Kunst kan een krachtige schakel zijn in het veranderingsproces van mensen en teams. Via de sociale kunst van scribing worden problemen gevisualiseerd waardoor de essentie zichtbaar wordt en inzicht vergroot.

Ik stel me graag ter beschikking van diverse vraagstukken in zorg en onderwijs. Ik doe dit als 'outsider witness', een krachtige positie, gezien ik aan de rand van het systeem blijf waardoor ik met heldere en onbevangen blik met jullie kan meekijken.

Diverse ingangspoorten zijn mogelijk: op niveau van personeel of jullie primaire doelgroep (patiënten, cliënten, bewoners, leerlingen, deelnemers,...). Mijn aanpak? Lees dan verder.

‘Als outsider witness kan ik op een frisse manier met jullie meekijken, out-of-the-box.’

 

Hoe starten?

 

Je mailt me jullie vraag door en ik bekijk hoe we kunnen samenwerken. Via een kennismakingsgesprek leren we mekaar beter kennen. Vervolgens doe ik een voorstel. Ik maak een inschatting van de kostprijs en stel een termijn voor.

Ontrafeltraject

 

De prijs wordt bepaald na ons overleg. Ik luister naar jullie vraag en tune in op wat nodig is.
Inbegrepen: alle materiaal, scribings, transport

Omkadering: beschikbaarheid via mail, open whatsapp-lijn, feedback op documenten, scannen van tekeningen

Samenwerking: flexibel, prettig, open, gericht op groei

Tempo: volgens jullie noden en behoeften

Wat kan ik jullie bieden?

 

Vanuit mijn jarenlange ervaring met het werken met jongeren die moeilijk-mooie processen lopen, leerde ik onbevangen en oordeelloos luisteren en aanwezig zijn bij mensen. Het werk in therapeutische contexten stimuleert me om systemisch te kijken en denken.

Ik kan ondersteuning bieden in trajecten met mensen en teams die door moeilijke processen gaan. Daarnaast kan ik inhoudelijk meedenken met complexe vraagstukken waar je als organisatie voor staat. Ook begeleid ik leidinggevenden in hun persoonlijke ontwikkeling waardoor ze krachtiger en meer impactvol in hun werk kunnen staan.

IMG_2165_edited.jpg

Aspecten van mijn aanpak

 

1. Invoelen

We proberen zicht te krijgen op de uitdagingen waar jullie voor staan als team of als organisatie. We gaan in gesprek en maken de vraag helder. Vanuit een open blik kijken we naar wat er nodig is, voor jullie als team of voor jullie patiënten/cliënten/bewoners/leerlingen/deelnemers.

Open en onbevangen.

 

2. Uitzoomen

Samen met de betrokkenen verken ik de vragen die er zijn. We brengen alle facetten in kaart en onderzoeken de verschillende lagen die met de vraag te maken hebben. Daarnaast gaan we ook op zoek naar grenzen en afbakening. Wat hoort bij de vraag en wat niet?

Ik maak het zichtbaar.

 

3. Cocreatie

Ik vind het heerlijk om samen met mensen na te denken, te zoeken en te vinden. We vertrekken vanuit het hier en nu en kijken samen naar wat er nodig is en wat er wil ontstaan. We maken hierbij gebruik van de wijsheid van de groep. Alle stemmen worden gehoord.

De wijsheid van de groep.

 
4. Transformatie

Het visualiseren van processen zorgt voor heel wat beweging bij de betrokkenen. Er ontstaat helderheid en inzicht. Verandering wordt mogelijk.

Kijken en zien als ingangspoort tot voelen en begrijpen.

 

5. Verankering 

Ik vind het belangrijk om processen zichtbaar te maken en nadrukkelijk stil te staan bij het verrichte veranderingswerk. Via artistieke middelen maak ik het graag tastbaar, toonbaar en deelbaar.

Een anker in ruimte en tijd.

bottom of page