anje_edited.jpg
Heerlijk is het, wanneer de vraag helder is, de mist optrekt en het pad zichtbaar wordt. Kan ik je helpen bij het ontrafelen van jouw kluwen?

Over Anje Claeys

Anje Claeys, PhD 

Professioneel ontrafelaar 

Ontrafelkunde - Ophelderkunst 

Voor al je moeilijke vragen 

 Tools in mijn toolbox?

 • Gelaagd denken, systemisch kijken, straffe in- én uitzoomgave, nogal wat draagkracht

 • Liefde voor complexiteit, gelaagdheid én meerstemmigheid

 • Beelddenker, schrijver, kunstenaar, onderzoeker en wetenschapper

 • Feeling voor woord en beeld en voelen wat er nodig is, kijken naar wat is

 • Zien van het grote perspectief: de samenhang en de details - gisteren, vandaag en morgen

 • Goesting voor impact en schoonheid voorop!

 • Flexibel: graag beweeg ik mee met jouw verhaal en in jouw ritme...

 • En onze samenwerking? Light & Fun!

Het leven is zo schoon (en soms ook wel complex)!

 

Creatieve duizendpoot, zo noemen ze me wel eens. Klopt, denk ik dan.

Ik ga graag wandelen in de bergen, vooral dan in het hooggebergte, boven de boomgrens. Ik hou van avontuur, ben een beetje roekeloos, spring met plezier in nieuwe dingen en bijt me graag vast in de projecten die ik aanpak.

Als kind was ik gek op puzzelen, vooral die puzzels die nog nèt iets te moeilijk voor me waren. Ik las veel en snel, verslond het ene boek na het andere, vooral detectiveboeken waren mijn toppers. Mijn lievelingsvakken op school: rekenen, tekenen en sport. Vooral vraagstukken vond ik geweldig. Ik maakte daar meestal wel een tekening bij en dan zag ik de oplossing. Ook tekenen vond ik tof. Van jongs af aan ging ik naar de tekenacademie.

Nog altijd hou ik van moeilijke vraagstukken. Op allerlei terreinen. Dus dacht ik, als ik me nu eens specialiseer in complexiteit? En wat is het dan dat ik doe? Ontwarren, verhelderen, ontrafelen. Het woord 'ontrafelaar' was geboren!

Ontrafelen van alles wat moeilijk is. De context maakt zoveel niet uit. Ik doe dat vanuit verschillende plekken

 • Als freelancer vanuit mijn atelier in Labora gelegen in de Abdij van Keizersberg in Leuven

 • Als visualisator op de dienst kinder- en jeugdpsychiatrie in UZ Gasthuisberg in Leuven

 • Als creatief compagon in de groepspraktijk 'Verbinding in Verlies' in Boutersem

Dat ontrafelen doe ik vanuit mijn kunstenaarschap. Heel vaak ben ik tekenend aanwezig in gesprekken waardoor het probleem -letterlijk- zichtbaar wordt. Het visualiseren van complexe vraagstukken zorgt voor enorm veel helderheid. Het is supertof om te zien wat er daardoor mogelijk wordt. Laat maar komen dus!

Verder ben ik mama van drie zalige kids en woon ik samen met mijn partner op Woonerf De Kaasdroger in Neervelp. Samen met andere ondernemers richtte ik De Broeikas op, een coöperatieve cowerkplek eveneens in Neervelp. We noemen ons een Labo voor een Warme Wereld. Ik stel me graag open voor wie en wat er op mijn pad komt. Ik hou van het hoge noorden, fietsen, scriben, bloggen, zoeken en vinden. Het leven draagt zoveel in zich. Er zijn zoveel mooie paden. Fantastisch toch?

Het is mijn wens om mensen en organisaties te helpen om écht helemaal hun ding te doen, mét impact. Dus, ligt er iets in de weg waardoor jij niet 100% kan doen wat je graag wil doen, dan help ik je graag bij het ontrafelen van het kluwen waardoor je weer voort kan, trouw aan jezelf en je missie.