Maatwerk voor eenmanszaken en individuen

Hoe doe ik wat ik doe?

 

Ik luister, ik teken, ik onderzoek en ik zie verbanden. Ik weet zelf soms niet eens hoé ik dat doe maar het werkt. Elke keer is anders. Plots klaart de mist op en zien we het pad. Het resultaat kan vanalles zijn, het hangt af van je vraag en van het antwoord dat we samen bedenken.

Het eindresultaat, soms is dat een gewoon een plan van aanpak voor een persoonlijk project, het kan ook iets zijn als een folder, een boek, een cover (voor dat boek) of een website. Wat ook kan is een businessplan of een communicatieplan en af en toe ook valt het zelfs voor dat we samen een kunstwerk maken of een ritueel bedenken. Zelfs een heuse serieuze crowdfundingcampagne of een financieel plan. Het kan allemaal.

 

We doen gewoon wat nodig is. Punt aan de lijn. En we zoomen daarbij in op wat energie geeft en wat jou blij maakt. We laten het weer stromen.


In mijn trajecten zijn er altijd 5 fasen te onderscheiden. Deze fasen lopen wat door elkaar maar min of meer chronologisch gaat het als volgt:

01/

Mist & Verwarring //
Scherpstellen van de vraag           

In deze eerste fase van opperste verwarring is alles mistig. Alles ligt op een hoop. Er zijn veel vragen en vaak ook is zelfs de vraag niet helemaal helder. We gaan in gesprek en maken de vraag helder.

 

De mist trekt al wat op.

02/

Complexiteit & Helderheid //
Analyse van het probleem

Vanuit de mist en de verwarring gaan we op zoek. We verkennen het probleem. We brengen alle facetten in kaart en onderzoeken alle lagen die met jouw vraag te maken hebben. Daarnaast gaan we ook op zoek naar grenzen en afbakening. Wat hoort bij jouw vraagstuk en wat niet? We ontrafelen het probleem, de chaos trekt stilaan weg. Vervolgens gaan we alle elementen ordenen en structureren zodat er helderheid ontstaat. We scheiden het kaf van het koren. We tekenen een kaart uit en gaan samen op pad. Het geheel wordt overzichtelijk.

 

De weg wordt zichtbaar.

03/

Cocreatie & Actie //
Uitwerken van een plan van aanpak

Nu het duidelijk is waar we naartoe wandelen, staan we stil bij het plan van aanpak. Hoe gaan we in de richting van het doel? Wat is er nodig? Welke stappen zijn essentieel? Je gaat zelf aan de slag en schakelt ook andere mensen in als dat nodig is. Ik begeleid je in het zetten van de stappen.

 

Klein of groot, maakt niet uit, als het maar bougeert.

04/

Zichtbaarheid & Impact //
Iets tonen aan de wereld

Na al het werk achter de schermen is het tijd om naar buiten te komen. De wereld mag het zien. Hoe we jouw ‘ding’ tonen aan de wereld, dat bepalen we samen. We gaan voor impact. En dus staan we ook stil bij hoe het voor jou voelt om zichtbaar te zijn. Want dat is natuurlijk echt wel spannend.

In the spotlights!

05/

Verankering & Vieren //
Stilstaan bij wat was en wat komt

In deze belangrijke laatste stap verankeren we het nieuwe! Dit doen we via een ritueel dat we samen creëren. We blikken terug en kijken vooruit. We staan stil bij waar we nu staan en vieren onze verrukkelijke cocreatie. Zo zetten we het vast.

 

Een anker in ruimte en tijd.

‘Puzzelen tot het helder wordt. Niet stoppen tot het klopt.’

 

Je probleem eindelijk beu? Zin om er tegenaan te gaan? Hoe gaat dat in zijn werk?

Heel simpel eigenlijk. Je mailt me met je vraag en ik bekijk wat ik voor je kan doen. We zetten ons samen via zoom voor een kennismaking. Ik probeer zicht te krijgen op je vraag en zie wat ik voor je kan doen. Daarna bezin ik me wat, ik fiets wat rond met je vraag en wanneer ik zie hoe we het kunnen aanpakken, doe ik een voorstel voor een traject. Ik plak er een prijs op en een termijn. Ik stuur je een mail met mijn voorstel. Jij denkt er wat over na en dan beslis je: ja, nee of nu nog niet. Zo gaat dat ongeveer.

Ontrafeltraject

 

De prijs wordt bepaald na ons overleg.


Inbegrepen: alle materiaal, scribings, postzegels, omslagen, papier

Omkadering: beschikbaarheid via mail, open whatsapp-lijn, feedback op documenten

Betaling: eenmalig of 3 schijven, via factuur

Termijn: samen te bepalen (3-12 maanden)

Tempo: dat kies je zelf

Getuigenis

 

De coachinggesprekken die Anje met me voerde, zorgden voor ritme en licht in een donkere periode. In de scribings die ze bij de gesprekken maakte, gaf ze vorm aan concepten die lang bleven nazinderen. De boeken, films, podcasts, onderzoeksprojecten en wetenschappelijke literatuur die Anje intussen deelde, maakten van het traject een inspirerende tocht. Voor mij was elke scribing een mentale kaart voor de weken tot aan het volgende gesprek, waar ik elke keer naar uitkeek. Nu de reeks compleet is, blijven de scribings een bron van inspiratie en het visuele verslag van een verrijkende zoektocht naar schoonheid en zingeving.

Als coach is het Anjes sterkte om rustig en onbevooroordeeld de dingen van meer dan één kant te bekijken, voldoende nabijheid en sturing te bieden en toch ruimte te laten. Als wetenschapper-kunstenaar vindt ze het evenwicht tussen dat wat aantoonbaar is en dat wat impliciet aanwezig is. Als visualisator creëert ze letterlijk betekenis.

An Schollen - Independent Consultant